NIEMO

NIEMO is een projectteam binnen VZW JONG dat zich richt op een specifieke doelgroep/werkvorm: NIEuwkomers/vluchtelingen en MObiel jeugdwerk.

NIEuwkomerswerking is een werking die zich specifiek inzet om jonge nieuwkomers te bereiken in Gent. Daarvoor organiseren wij twee keer per week een instuif voor jongeren tussen 12-25 jaar in de wijk Brugse Poort en is er een wekelijks voetbalmoment op maandag in Dracuna. Elke maand proberen we ook op culturele uitstap te gaan in Gent. Daarnaast kunnen wij jonge nieuwkomers toeleiden naar andere werkingen van VZW Jong en/of andere vrijetijdsinitiatieven in Gent.
Collega's die specifiek werken naar/met NIEuwkomers zijn: Christine, Ellen, Ulrike en Azmi.

MObiele jeugdwerkers doorbreken de veilige muren van onze organisatie en gaan de jongeren die moeilijk aansluiting vinden in en met onze maatschappij opzoeken waar ze zijn: op straat, in het park, bij hen thuis, in de kleine steegjes en onder de verlaten brug. Het is daar dat we proberen het gesprek aan te gaan met deze jongeren. We beogen de opbouw van een vertrouwensrelatie door middel van activiteiten, dialoog en er gewoon zijn - in goede en in slechte dagen.
Op dit moment zijn we aanwezig in de buurten Dampoort (Grim), Brugse Poort (Rikkert), Zuid (Pablo) en Muide (Zoubir).

 

Wil je meer informatie of een jongere toeleiden? Je kan ons bereiken via telefoon, mail of neem een kijkje op onze Facebookpagina: NIEMO VZW Jong Gent.

 


Bel of mail ons:
Paul Storme: 0484/28.68.03 | Paul.Storme@vzwjong.be
Christine Devreker: 0479/79.89.69 | Christine.Devreker@vzwjong.be
Ellen De Bruyne: 09/226.86.80 | Ellen.Debruyne@vzwjong.be
Ulrike Nackaerts: Ulrike.Nackaerts@vzwjong.be
Azmi Fawzi: Azmi.Fawzi@vzwjong.be
Rikkert De Donder: 0472/18.29.88 | Rikkert.Dedonder@vzwjong.be
Pablo Vertongen: Pablo.Vertongen@vzwjong.be
Zoubir El Omari: Zoubir.ElOmari@vzwjong.be