+++ Deur aan deur verkoop - UPDATE 2018 +++

We krijgen de jongste maanden vaak meldingen van burgers (binnen en buiten Gent) dat jongeren in naam van Vzw Jong aan huis allerlei zaken proberen te verkopen (wafels, tiramisu, chocomousse, enz ...), zogenaamd ter ondersteuning van onze reguliere werkingen, een uitstap, een kamp, en zo meer. Op sociale media zien we vaak discussies verschijnen waarbij deze verkoop in vraag wordt gesteld.

Wij ondernemen inderdaad soms dergelijke acties, maar eerder zelden en telkens onder begeleiding van een meerderjarige jeugdwerker. Jongeren die in onze naam zaken verkopen moeten zich kunnen legitimeren en moeten een brief kunnen voorleggen waarin de actie wordt uitgelegd en waar onze contactgegevens op vermeld staan, en ze zijn altijd vergezeld door een meerderjarige begeleider.

Want ook wij stellen vast dat er heel wat verkopers in onze naam zaken verkopen waar wij niet van op de hoogte zijn. Wij kunnen hier dus geen verantwoordelijkheid in nemen en de verkregen gelden komen onze organisatie niet ten goede. Met andere woorden zowel de koper als vzw Jong zijn hier dus de dupe.

Vzw Jong is een grote jongerenorganisatie die heel wat leden heeft over het ganse grondgebied van de stad Gent. Wij zijn toegankelijk voor leden en niet-leden. Er zijn dus vele jonge mensen die ons kennen en zich met ons identificeren. In dit geval niet helemaal positief.

Ons reclamemateriaal is vrij makkelijk te verkrijgen en breed verspreid (stickers, t-shirts,…).

Mocht U twijfelen aan een mogelijk frauduleuze deur-aan-deur verkoop dan mag U ons zeker contacteren via info@vzwjong.be of ons telefonisch op de hoogte brengen op 09/268 29 50.