spelotheek

SPEELVOGEL

Speelvogel is een gezellige ontmoetingsplaats voor jong en oud. Er wordt gebabbeld en gekookt, gespeeld en geknutseld. Iedereen kan er lid worden en gratis speelgoed lenen. De medewerkers geven graag informatie over ontwikkeling, opvoeding, onderwijs en buurtactiviteiten.

PIPO

Speel-o-theek Pipo is de buurtspelotheek van de Rabotwijk. Ze bevindt zich in het buurtcentrum en is elke donderdag van 15 uur tot 19 uur open. Iedereen tot 12 jaar kan er speelgoed komen lenen. Speel-o-theek Pipo is meer dan een uitleendienst voor speelgoed, dvd’s en boeken.

DE TOVERBOOM

Speel-o-theek De Toverboom is de buurtspelotheek van Ledeberg-Gentbrugge. Ze maakt gebruik van de ruimte boven het bibliotheekfiliaal in de Driesstraat 99 op de eerste verdieping. Elke maandag van 15u tot 19u en elke 1ste en 3de zaterdag van de maand van 10u tot 12u30 kunnen gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar er terecht om speelgoed uit te proberen en te ontlenen. Het is een gezellige plek waar ook ouders elkaar kunnen ontmoeten aan de koffietafel. Men kan er informatie krijgen o

SNUFFEL

“Snuffel is een gezellige buurtspelotheek. We bereiken een grote mix van ouders die langskomen om speelgoed te ontlenen. Er is een uitgebreid aanbod aan speelgoed. Naast het vast uitleenmoment biedt de spelotheek ook jaarlijks heel wat activiteiten aan voor kinderen en ouders.

SPEELSPROET

Spelotheek Speelsproet is een kleine gezellige spelotheek die gelegen is in de Landbouwersstraat 19 te Gent. Je kan er speelgoed ontlenen voor je kinderen, een leuke activiteit meepikken of ontspannen babbelen met andere ouders van de wijk.

KIEKEBOE

Spelotheek Kiekeboe richt zich tot ouders/opvoeders en kinderen vanaf hun geboorte t.e.m. 12 jaar. Je kan bij ons terecht om speelgoed te ontlenen of voor informatie omtrent opvoeding, vrije tijd, school... Drink gezellig een kopje koffie of thee aan onze koffietafel en doe een babbeltje met andere ouders of een van onze begeleiders. Kinderen kunnen tijdens de openingsmomenten ook samen met hun ouders of andere kinderen spelen in de speelhoek.

BALOE

Kinderen tussen 0 tot 12 jaar en ouders kunnen terecht in spelotheek Baloe voor het lenen van spelmateriaal, boeken, dvd’s en verteltassen. De spelotheek is meer dan uitleen. Baloe heeft een gezellige speel- en zithoek waar je boekjes/spelmateriaal kan uitproberen en/of lenen.